De Stek Vastgoed

DE STEK ontvangt energielabel A++++

2 min. Leestijd
DE STEK ontvangt energielabel A++++
• 18 maart 2021

Sinds donderdag 18 maart 2021 is DE STEK officieel bekroond met energielabel A++++. Ongelofelijk knap, als je bedenkt dat DE STEK vóór de renovatie nog energielabel G had.

Mede dankzij het duurzame renovatieontwerp van RoyalHaskoningDHV kwam daar verandering in. Het jaren ‘80 pand is tijdens de renovatie van top tot teen aangepakt en energiezuinig gemaakt. Op het dak zijn bijvoorbeeld maar liefst 1000 zonnepanelen geplaatst, een enorme hoeveelheid. Ook zijn het dak, de gevel en de vloeren (extra) geïsoleerd.

Natuurlijk is ook aan alle ramen gedacht: overal in DE STEK zijn raampartijen vervangen door HR++ of triple HR-glas. Een boost voor de energiezuinigheid!

Slim licht én daglicht
Alle lampen in het pand zijn vervangen door ledverlichting met aanwezigheidsdetectie. Zo brandt er nooit zomaar licht. Bijzonder is ook dat alle glas uit de lichtstraat, de enorme dakramen die DE STEK sieren, is vervangen. Het resultaat is het behoud van de unieke lichtinval, maar nu zonder warmteverlies.

Tel daar o.a. nog de aardwarmtepompen én het feit dat DE STEK 100% gasloos is bij op, en label A++++ is binnen. Een bijzondere prestatie voor bestaande bouw met 4400 labelplichtige vierkante meter!

Ecocert lovend over DE STEK
Floris Brummelhuis van Ecocert overhandigde het welverdiende label donderdagmiddag aan Henk Verbree en was zeer te spreken over DE STEK:

“DE STEK is een uniek voorbeeld van een bestaand pand dat zo volledig en zo netjes gerenoveerd is. Zelfs het dak – dat al 7 cm isolatie had – is met nog eens 21 extra centimeters geïsoleerd. Er zijn echt kosten nog moeite gespaard, geweldig om te zien.”

Op de foto: Henk Verbree was vanuit Verhuur Idee betrokken bij de renovatie en nam namens DE STEK het energielabel in ontvangst.