De Stek Vastgoed

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau met meer dan 75 kantoren verspreid over de wereld. En vanaf eind 2020 behoren zij tot de eerste bewoners van DE STEK, als regiokantoor Noord-Nederland er z’n intrek neemt. Wat ze precies doen? Met elkaar het Noorden – hún Noorden – elke dag een stuk mooier, duurzamer en toekomstbestendiger maken.

Van ons, door ons!

“We zijn een advies- en ingenieursbureau met een sterke basis in de techniek. Maar, we zijn veel meer dan dat. We zijn een groep adviseurs, ontwerpers, specialisten en projectmanagers. We zijn bevlogen en hebben een sterke lokale betrokkenheid. We denken, creëren en innoveren. Van oplossingen voor wateroverlast tot duurzaam hergebruik van bruggen. Samen verleggen we de grenzen van wat mogelijk is, en lopen we voorop binnen thema’s als energietransitie, klimaatadaptatie, circulariteit en mobiliteit.”

– Michael Freerks (Director Advisory Group bij Royal HaskoningDHV)

Op zoek naar een nieuwe werkplek

Innovatie zit in de genen van Royal HaskoningDHV en daar hoort een minstens zo innovatieve werkplek bij. En dus gingen de adviseurs en ingenieurs op zoek naar een plek die past bij de manier waarop ze met elkaar, klanten en partners willen werken. Een plek waar ze technieken, branches en mensen optimaal kunnen verbinden, waar ze kunnen innoveren met nieuwe samenwerkingsvormen en waar scale ups kunnen groeien. Hun ideale werkplek moest er één zijn die vooruitgang uitstraalt en waar verbindingen ontstaan.

Maar waar vind je zo’n kantoor? En hoe geef je die plek vorm? Royal HaskoningDHV werkte bijvoorbeeld ook pre-corona al veel digitaal. Wat voor werkplek heb je dan nodig? Het team overdacht uiteenlopende (en soms ronduit onverwachte) plekken in Stad. Een ongebruikte parkeerplaats onder een viaduct bijvoorbeeld. Zou een kantoor daar een mooimaker kunnen zijn?

En toen was daar de Euvelgunnerweg 25a. Een industrieel pand, deels werkbaar, maar vooral toe aan een flinke renovatie. Een gebouw met een ziel én een verhaal. Je voelt dat er altijd hard is gewerkt, en dat het een omgeving is van leren, kennis delen en ontmoeten. Een gebouw met potentie: DE STEK!

Het Noorden aan zet

Maar, DE STEK biedt meer dan potentie. Het is ook een pand met een visie: het Noorden vooruit helpen, met elkaar. Een visie die aansluit bij het manifest van Royal HaskoningDHV. In dat manifest doet Royal HaskoningDHV namelijk de belofte om het effect op de regionale werkgelegenheid door het sluiten van de gaskraan, teniet te doen. Want geen gaswinning betekent ook 10.000 banen op de tocht. Vanuit hun verantwoordelijkheidsgevoel naar hún Noorden, zijn ze gedreven om dat verlies te voorkomen. Een groots plan waar DE STEK als pand met een opdracht zich uitstekend voor leent.

Royal HaskoningDHV was direct enthousiast, haakte aan en denkt inmiddels mee over het pand én de toekomst van de omgeving. Hoe renoveer je met zorg en aandacht voor het industriële karakter? Wat is allemaal mogelijk op het vlak van verduurzaming en circulariteit? Het resultaat mag er zijn: DE STEK heeft straks ruim 1000 zonnepanelen en haalt z’n warmte uit de grond. Ook wordt gewerkt aan een tweede verduurzamingsslag, een 100% afvalloos pand!

Geen onzichtbare barrières meer

Dat meedenken gaat in DE STEK altijd door. Door kennissessies in de iRoom bijvoorbeeld en het aantrekken van nieuw talent. DE STEK wordt een inspirerende en groene werkomgeving die uitnodigt en motiveert om na een periode van thuiswerken weer samen op kantoor aan de slag te gaan.

Werkgeluk is voor Royal HaskoningDHV belangrijk. Zo kan nieuw talent straks in DE STEK hybride traineeships volgen. Ook stimuleren de verschillende ruimtes binnen & buiten STEK’ers om niet alleen het beste uit hun werk, maar ook uit zichzelf te halen.

Een grote plus voor samenwerkers en toekomstdenkers: alle kantoren bevinden zich straks op één vloer. DE STEK zal voelen als een kantoordorp. “En dat gaat leiden tot veel moois. Straks stapt iedereen zo bij elkaar naar binnen, los van zijn of haar achtergrond en kennis. En dát zet regionale vooruitgang in een stroomversnelling. Samen maken we het Noorden mooier!”

Bekijk ook eens deze bedrijven